Hotellet

Om oss

Kontakta oss

Hotellet

Om oss

Kontakta oss

Vi är Hotel Sollefteå

Vi som äger och driver Hotel Sollefteå är inspirerade av historia och den vackra naturen runt omkring oss. Hotellet är beläget på fjärde våningen i en modern byggnad från 60-talet.

Sollefteås historia går långt tillbaka i tiden. Direkt utanför hotellet ser vi spår av Forntiden. På gångavstånd hittar vi minnen från Stenåldern, Vikingatiden, en Medeltida marknadsplats, Bruksepoken, Militärstaden, Skogs Patroner, Flottare med mera. 

Vackra byggnader från sent 1800-tal till 1900-talets första decennier är symboler för den framväxande stadens första blomstringstid.

Vi finns mitt i centrum

Hos oss bor du mitt i vårt historiska centrum vid Ångermanälven, med bergen som vacker inramning. Upplevelsen börjar direkt med utsikten från fönstret och kan utforskas på gångavstånd.

Vi vill ge våra gäster möjligheten att smidigt upptäcka staden och hålla sig i form genom att vandra, cykla, paddla, åka skidor både på längden och utför. Du kan också boka en guidad stadsvandring i receptionen samt få personliga tips om besöksmål.

I matsalen kan du ta del av gamla foton från Sollefteå Bilddatabas och fotokonst som visar lokala modeller i historiska dräkter.

Boka Rum

HAR DU FRÅGOR?

Tveka inte att
kontakta oss

Tel. 06 201 67 00
info@hotelsolleftea.se

Kungsgatan 10C, 881 30 Sollefteå

Till google maps